Om oss

Praktiken har funnits sedan 1985 och startades av öronläkarna Max Hochermann och Torben Kolenda.

Den hette under 25 års tid Öron-näs-halsspecialisterna och hade ett grundmurat gott rykte.

När de gick i pension 2010 beslutades via Region Skåne att denna tvåläkarmottagning skulle bli en enläkarmottagning.

Mottagningen drivs nu vidare i samma anda med i stort sett samma personal men med delvis ny utrustning.

Leg läk, med dr Mats Nordgren

Jag är verksamhetschef på ”ÖRON-NÄS-HALSSPECIALISTEN” inom Praktikertjänst AB i Helsingborg sedan 2010.

Jag har varit chef och överläkare på Öron-näs-halsmottagningen inom Öron-näs-halskliniken på UMAS i Malmö 2007 till 2009 och ansvarig specialistläkare på Foniatriska avdelningen inom Öron-näs-halskliniken på UMAS i Malmö mellan 1998 och 2009.

Erfarenheter, utbildningar och forskningsgärningar framgår av mitt CV. Jag deltar också i nationella och internationella kongresser 2-3 gånger om året i fortbildningssyfte. Jag är en passionerad musiker ffa som violinist i storbandet Salongsorkestern i 20 år men har haft uppehåll i spelandet senaste året pga ett alltför pressat arbets-schema på mottagningen samt det faktum att Malmö Opera och jag har ett avtal sedan 2015 som innebär mycket insatser under spelåret med att ta hand om halsar och röster.

Salongsorkestern är en nitton man stark orkester från Lund. Orkestern har turnerat i Kina, Japan, Tyskland och Italien de senaste 16 åren. I Tokyo, Japan spelade vi även på Svenska Ambassaden förutom på olika jazzklubbar. Läs gärna mer om oss på www.salongsorkestern.com

Salongsorkestern har från starten i Lund i mitten av 70-talet uppfört olika shower och spelat in LP-skivor och sedan jag började 1994 har vi spelat in 3 CD-skivor bl a på Tambourine Studios 1997 och underhållit på en massa olika tillställningar från bröllop till konsertspelningar. Även flera uppsättningar med revyer har genomförts bl a på Skillinge Teater, Ystads Teater samt Nöjesteatern i Malmö. Dessa revyföreställningar har varit välbesökta och manus har skrivits av Harald Leander och Karin Bergqvist i samarbete med orkestern. Dessa duktiga skådespelare har också varit huvudpersoner i showerna.

Det spelades in en ny CD in under 2014 med namnet ”Pilsner och Champagne” och är en kavalkad av låtar från svenska ”Pilsner”-filmer samt Fred Astaires glamourfilmer från 30-40 och 50-talen.

Jag har genom åren också spelat en hel del trummor och bl a varit fast trummis i storbandet Paramountorkestern ATLE från Lund i 7 års tid på 80-talet, samt trummis i Tandläkarhögskolan i Malmös orkester Pulpahornen under 30 års tid. Spelar fortfarande lite med tandläkarna i samband med Lundakarnevalerna etc.

salongsorkestern

En presentation av medarbetarna:

Mats Nordgren

Mats Nordgren

Eva Lantz

Eva Lantz

Charlotte Törnkvist

Charlotte Törnkvist

Vår filosofi:

Jag vill ligga i framkanten när det gäller fortbildning, med regelbundna utbildningstillfällen och utbyten av erfarenheter via kongresser, samarbete med sjukhusklinikerna i Helsingborg och SUS Lund/Malmö samt medlemskap i flera europeiska och amerikanska öronspecialistföreningar som med jämna mellanrum publicerar tidskrifter med de senaste forskningsrönen (se länken Medlemsorganisationer).

Det är även viktigt att ha ett gott samarbete med branschföretagen som levererat utmärkt utrustning till oss för undersökningar och behandlingar.

Några röster från sajten Rejta:

Bästa läkaren! Enormt duktig läkare som är empatisk och vill hjälpa att få rätt behandling! Tusen tack!
2013-10-04, JHAK
Äntligen rätt diagnos! Efter att antal läkarbesök på vårdcentralen har jag äntligen fått hjälp och diagnos. Trots min egen erfarenhet och symtom från tidigare ville inte läkarna skriva ut penicillin mot bihåleinflammation. Mats konstaterade snabbt att jag hade rätt genom att undersöka med kameran och skrev ut adekvat medicin! Tusen tack! Nu kan jag må bra och träna igen!
2013-05-08, Patient
En läkare som ser till patientens bästa! En ovanlig läkare i nutid med både humor, lugn och insiktsfull.
2012-12-16, Inger O.